Zeilen en naaien, handige combi

Soms doe je dingen… Oscar Wilde; “I can resist anything except temptation”. Als eigenaar van een zeiljacht op leeftijd moet er altijd wel wat gerepareerd en/of vervangen worden. Heb je in de winter ook wat te doen. Ook textiel slijt en zware canvas onderdelen (huik, buiskap etc.) trek je niet even onder de huishoud-naaimachine door. Wel geprobeerd, niet gelukt. En dan ga je zoeken op youtube en dergelijke en daar gaat het dan mis..

Lang verhaal kort; Cor en ik hebben beiden een zwakke plek voor techniek en de naaimachine is één van de meest revolutionaire mechanische ontwikkelingen die je maar kunt vinden. En nu staat er dus een industriële naaimachine in de garage. Koopje bij ’t Pandje in Lelystad. Walking-foot, rechte steek tot bijna een centimeter, extra groot spoelhuis, electronisch aangestuurde stappenmotor en knie-pedaal om de voet te lichten. Oh ja en een werktafel met olie-carter waar het gevaarte verzonken in staat. Beetje overdreven voor onze klussen? Jawel. Maar techniek is mooi en alles wat je zelf kunt doen voor je hobby draagt bij aan het hobby plezier toch? Nu alleen nog even ervaring opdoen met dit monster.

De eerste oefeningen inmiddels gedaan, boodschappentas gemaakt van een oud zeil die ik inmiddels al een paar weken trots gebruik. Het logo van De Vries Sails keurig in de tas verwerkt, met nog het historische netnummer 05662 van Grouw erop van vóór operatie Decibel in 1995. Oh ja, de aanleiding voor deze temptation was “oeps, ik trek zo het stiksel van de rits aan de huik los”. De rits zit nu weer vast @Cor Rinkema