Bootverzekeringen – aansprakelijkheid

Voor de koop van de Kattenkwaad had ik al gekeken naar de kosten voor een bootverzekering. Je wilt immers wel weten (inclusief ligplaats, winterstalling..) wat de vaste kosten van je boot worden. Ik had al diverse verzekeringen bij één van de grote schade verzekeraars (zal geen namen noemen) lopen, deze had handig een online tool om de kosten te berekenen én een direct afsluiten button. 

Een WA-verzekering is (terecht) verplicht zodra je een jacht bezit en de jachthaven checkt dit ook voordat je wordt geaccepteerd voor een ligplaats. Toch lullig als je kersverse boot in de box ligt en jouw boot gaat als een flipperkast bal door de haven tijdens een storm.. Of brandt uit o.i.d. 

Nadat we de koop hadden gesloten dus direct naar huis en de online button van de grote verzekeraar geklikt. Formulier ingevuld, waarna ik een bevestiging kreeg die ik niet verwachtte. “Uw aanvraag is in behandeling. Het kan tot 3 werkdagen (was op vrijdag, dus 5 dagen!) duren voor u hoort of uw aanvraag wordt goedgekeurd. Dat was dus niet wat ik verstond onder “direct afsluiten”.

Ik bedacht me tijdens dit nogal frustrerende momentje dat ik iemand ken bij EOC Verzekeringen. Deze opgezocht, gebeld en ja hoor. Binnen 10 minuten was mijn boot gedekt voor schade en bovendien was een all-risk verzekering ook mogelijk. En tegen hetzelfde bedrag als voor WA bij de grote verzekeraar! Het loont dus zeer de moeite om goed te kijken waar je je bootverzekering vandaan haalt, de grotere partijen zijn zeker niet automatisch ook aantrekkelijk met hun prijzen. En bij EOC krijg je ook nog een vlaggetje voor in je mast 😉 

Laat een reactie achter