Watervoorziening, deel II

Ik had eerder al een voorzichtige intro gedaan.. de ingelamineerde watertank kunnen we beter maar niet gebruiken zeg maar. Afgelopen zomer hebben we flessen water gebruikt voor de koffie en dergelijke, bovendien nog maar één weekend weg geweest.  Nu staat de boot op de winterbok en vandaag kon ik even een krap uur rommelen.  Niet het fijnste klusje want je moet laag zitten in een bocht en dan met een schroevendraaier (van die fijne sleufkop schroeven..) 40 schroeven uit de deksel zien te krijgen nadat ik eerst zoveel mogelijk kit had weggehaald. Zelfs een paar meubel latten weg moeten slopen om dat deksel vrij te benaderen. 

Nog net geen champignon kwekerij… 

Zo. Ik kreeg de deksel eindelijk (mes ertussen voor de laatste kit) open, ik moest denken aan de film “Outbreak”. Deze gaan we er vrolijk uit slopen met de decoupeerzaag en dan een nieuwe losse watertank in het vooronder. Inclusief elektrische pomp, alle slangen vervangen, kraantjes alles. 

Voor iedereen die een ingelamineerde tank heeft op een jacht tussen 1970 en 1985 oid: dit is hoe deze eruit ziet na tig jaar. 

Lieve sint… Lieve George Kniest.. 

Laat een reactie achter