Wax on… Wax off… (1984 was dat!)

Veel gebeurd de laatste weekenden. Thuis al de helmstok met epoxy gevuld (zaten spleten in) en een keer of 5 gelakt met Ruwa, ziet er weer uit als nieuw! Met 6 april als vaste hijs-dag werd het wel wat spannender om het onderwaterschip zรณ te krijgen als we wilden.

Uit het vrienden netwerk konden we gelukkig een Festool Rotex lenen, hiermee hebben we de laatste resten oude primer en antifouling kunnen verwijderen. Ik had zelf wel een (dure uitvoering) Bosch schuurmachine mee maar dat is simpelweg onbegonnen werk. Met de Rotex hebben we het onderwaterschip helemaal perfect gekregen zonder de gelcoat te veel aan te tasten.

Zilveren buikje, m.u.v. 4 lelijke stempels zometeen..

Na het schuurwerk (Cor kon aan de beademing) gelijk de eerste laag Primocon erop, primer voor de romp. Verschillende rollertjes mee, bleek dat de nylon rollers zeer goed gaan. Ik was bang dat die primer de rollertjes op zou lossen maar dat was niet het geval. De Primocon is zilverkleurig, iedereen die langsliep keek vol bewondering naar ons “nieuwe” onderwaterschip. Een dag later ook de 2e laag erop, superstrak.

’s Middags gelijk eerste laag antifouling erop, op advies van de winkel in stemmig zwart want dat werkt het best tegen aangroei (licht laat alg groeien!). Weg mooie zilveren buik.. We zijn wel enorm tevreden met het resultaat! En helemaal stuk ๐Ÿ˜‰

Komend weekend wordt het leuker; International polish/wax/UV beschermer gekocht en dat gaat er achter elkaar op. Ook met de machine. Benieuwd hoe de romp wordt, na de vorige weekenden in de haven weet ik al dat het er weer druk en gezellig zal zijn (zo druk met poetsers dat je niet op het terrein kunt parkeren).