We kunnen weer!

Onze Puma 26 heeft het afgelopen half jaar weer wat TLC gehad. Voorzeil naar zeilmakerij Skips Sails van Flevo Marina gebracht en voor 125 Euro een perfect afgewerkte 5 mm “keder” pees eraan voor in onze nieuwe rolfok installatie.

Staalbouw Lelystad heeft afgelopen winter een custom aluminium strip gemaakt om het instrumentendekje een centimeter te verhogen, dit zat namelijk zo strak over het kajuitluik dat de kabels kapot gingen. En zonder USB voeding gaat een navigatie tablet héél snel leeg. Het instrumentendekje was prachtig wit (epoxy), een jaar later deze kleur geel helaas. Toch een keer lakken maar nu nog even niet.

Ries is vorige week met de boot van opa (11 meter jacht, stahoogte, grote koelkast.. ) meegeweest van Lemmer naar Enkhuizen en heeft dus nu de ervaring hoe leuk een weekendje weg met de boot is. Met de Kattenkwaad hebben we de jonge kerels nog niet mee gehad voor een echte oversteek, altijd gewoon een lekker rondje voorbij het strandje en dan anker uit en zwemmen maar.

Leermomentje: het nadeel van “even een rondje” met jonge kinderen is dat een rondje geen doel is en het vanzelf lang gaat duren. Met de oversteek van Lemmer naar Enkhuizen (toch zeker 4 uur onderweg inclusief schutten door de Prinses Margrietsluis) geen centje pijn gehad. Er was immers een doel (Enkhuizen), hij was voorbereid dat het ook 5 uur kan worden én opa zette hem meermaals aan het stuurwiel.

Komende vrijdag wordt ZW4 voorspeld en zaterdag W4, ideaal voor Lelystad-Enkhuizen en retour! Wel rifje in grootzeil voor als het een dikke 4 wordt. Deze week ook nog een driehoekige tarp gekocht, die kunnen we mooi boven de kuip spannen tegen de zon (of de slagregen..)