Antifouling

Nu de boot het water uit is hebben wij ook naar het onderwaterschip kunnen kijken. Het hijsteam van de haven heeft de boot goed afgespoten met de hoge-druk reiniger. De boot is voordat wij haar kochten 2 jaar niet uit het water geweest, dat wisten we al van de vorige eigenaar. Nu moet ik zeggen dat de aangroei mij reuze meeviel. Wel zijn er in de afgelopen 10 jaar ofzo laag op laag antifouling op gesmeerd zonder een keer kaal te halen. 

De boot staat gewoon buiten op de bok en de haven kent een streng reglement aangaande milieu. Bovendien sta je tussen alle andere boten die ook fris moeten blijven dus je bent wat beperkt in de mogelijkheden met schuren etc.  Op zeilfora Starbrite voor antifouling afbijt gevonden, ik denk dat dat het gaat worden voor de Kattenkwaad. Het spul schijnt het polyester niet aan te tasten maar wel de antifouling week te maken. 

Als we de romp dan goed schoon hebben maar eens een laag primer erop en dan verse antifouling erop. Niet de meest geliefde klussen aan de boot maar ik denk dat het snelheid gaat schelen bij licht-weer dagen.. Met die ontbrekende brokken nu is het net een maanlandschap!

Laat een reactie achter