Visje halen op Urk

Zeildiploma gehaald!

De makkelijkste bestemming vanuit Lelystad is Urk.  Dat is een tripje van nog géén 10 mijl dus zeer goed heen én weer op een zaterdag. De oudste dochter van Cor (17) houdt ook wel van een lekker visje dus die konden we meelokken. JBL boom-box mee. Onze muziek smaken verschillen nogal maar na een uur of zo mocht er ook “oude” muziek gestreamd worden zoals de Eagles en Billy Joel. Wij voelden ons best ouwe lullen, en dan kwamen wij er met (46 en 48) nog goed af. Het eerste wat ze opmerkte toen wij de haven uitvoeren was dat er “daar allemaal oude mannen in rode broeken rondlopen”… Ja dat klopt. 

Met windkracht “zuchtje” gingen we richting Urk, onderweg kwamen leden van “Stichting Flevoland Roeit” langs. Op de verkeerde manier. Ze kwamen óns voorbij…  Gelukkig gingen ze snel rechtsaf naar hun ligplaats in de Flevo Marina… 

Eenmaal op Urk aangekomen (minstens een half uur op de motor want de wind werd nog minder) ben ik alleen achtergebleven op de boot om te wachten op de vis. Het was wat druk en we hadden aangemeerd op een plek waar een grote rondvaartboot of zoiets aanmeert dus ik wilde blijven mocht ie er opeens aan komen. 

Na de zalige vis met zalige foute saus weer snel het water op richting Lelystad. Het eerste uur alleen op de motor dus een perfecte gelegenheid om (het was een graad of 35..) een lijn uit te gooien en te plonsen in het schroefwater van de Kattenkwaad. Succes gegarandeerd 😉

Leermomentje van deze zonovergoten trip: leg je navigatie tablet niet in de zon als je je route wilt opnemen voor publicatie op je blog.. Ik had niet in de gaten dat het ding vol in de zon lag en was uitgeschakeld met melding “device too hot”. Jammer, route dus niet opgeslagen.