De Kattenkwaad, never a dull moment..

Vorige week de hele werkweek verkneukeld om de weersvoorspelling van het weekend; zaterdag zuid-4 met 27 graden en zondag west-3. Zeilen! Nou dat hebben we weer geweten… Hele schroefas los..

Vries-elementen in de vriezer (we hebben alleen een koelvak aan boord), six-packs in de koelkast, broodjes, jam, plakken kaas, de JBL boombox van mijn verjaardag opgeladen, mobiele marifoon opgeladen, helemaal voorbereid ging ik (dit keer met de buurman) op pad voor een weekend weg. Helaas bleek zaterdagochtend de wind geen 4 maar eerder 1/2 te zijn. Én niet uit het zuiden maar reeds west. Dat werd dus géén Enkhuizen, sterker nog we hebben uren gedaan om naar Urk uit te wijken als dichtbij alternatief.

Halverwege de ingang naar de jachthaven van Urk opeens tractie weg! Naar binnen gekeken; we maken géén water dus de schroefas ligt er niet uit (dit was de vorige eigenaar een keer overkomen, vandaar..). Wat het wel was geen idee, we dreven wel richting de aangelegde jachten. Gelukkig was daar de havenmeester in z’n elektrische bootje om ons naar de wal te duwen zodat we konden aanleggen. Blijkt dat alle drie de bouten van de schroefas-verbinding eruit lagen! Maar goed, plop, biertje open we hebben het zonder (verdere) schade gered.

Wij om 10.00u op zondagochtend passanten vragen om ons even een lijntje de haven uit te helpen gezien we in een krap straatje lagen recht tegen de wind in. Dat duurde niet lang en we werden door een zeer behulpzaam stel de haven uitgesleept. Dan maar naar de Flevo Marina, waar Cor al had geregeld dat we opgepikt zouden worden door de havenmeester aldaar (zie plaatje). Nu maar eens goed oplossen dat probleem en een flex-koppeling ertussen, dit was niet handig.. Wordt vervolgd!